"خانه تکانی دل، مایه آرامش خود و دیگران
پایان سال خود را با خانه تکانی سرگرم کردیم
خوب است ک ب خانه تکانی دلهایمان هم گذری بزنیم
“خانه تکانی دل، مایه آرامش خود و دیگران
حجتالاسلام قرائتی اظهار کرد: از نظافت خانه، هم خودمان لذت میبریم هم دیگران. خانهتکانی که شد، ، آدم هم خانهاش تمیز میشود و هم خودش، هم هرکس وارد خانه میشود. اگر عیبمان را برطرف کنیم، هم خودمان خوشحال میشویم و هم هرکس با ما برخورد میکند. میگوید: چه آدم پاکی، چه آدم صافی.
برای نظافت خانه باید در و پنجرهها را بست. چون گرد و خاک از این پنجرهها بیرون میآید. پنجره دل ما هم گوش است. این حرف را شنیدی؟ غیبت میشنوی، مثلاً فلانی را دوست داری. غیبتش را که میشنوی، چهارده درجه، ده درجه میشود. یک نفر دیگر یک غیبت میکند، نه درجه میشود. پنج نفر غیبت میکنند، علاقه آن مسلمان از دلت میرود. دروازه اتاق را میبندیم خاک نیاید. دروازه دل هم چشم و گوش است.
خانه تکانی ربطی به مساحت خانه ندارد. چه خانه کوچک، چه خانه بزرگ، خانه تکانی میخواهد، خودسازی هم کاری ندارد که بچه یا بزرگ، پدربزرگ یا مادر بزرگ باشی. نظافت هرچیزی با چیزی است
. شما هیچوقت تلویزیونت را با آب و صابون نمیشویی! تلویزیون را با کهنه پاک میکنی. هر عیبی هم دوایی دارد. دوای این عیب این است که رابطهات را با دوست بد قطع کنی! شما وقتی تلفنت را به این میدهی، او با تو تماس میگیرد، باید از اول، اصلاً تلفنت را قطع کن. موبایلت را دیگر با خودت نبر. چون وقتی موبایل داری برایت اس ام اس میآید. در اس ام اس یک حرفهایی میزند. دوای این ارتباطات این است که انسان موبایلش را خاموش کند.
کسی بخل دارد. دوایش خمس و زکات و انفاق است. کسی غافل است، دوایش تذکر است. در حدیث داریم: «ظُهُورَکُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِکُم» (وسایل الشیعه/ج10/ص313) کمرهای شما از گناه پر شده است
?. خوب چطور بار گناهی که روی کمر من است؟ میگوید: «فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِکُم» کسی که گناهکار است، دوای گناهکار این است که سجدههایش را طول بدهد. «بِطُولِ سُجُودِکُم» کسی که سر به خاک فقط بگذارد، «سبحان الله، سبحان الله» سجدهاش را طول بدهد، آن سجده طولانی بار گناه را کم میکند. امام میفرماید:
✅ بار گناه دوایش طول سجده است.”