روز ورزش و تربیت بدنی
پندارهای غلط در مورد فعالیت بدنی
1- داشتن فعالیت بدنی هزینه بالایی دارد . نیاز به وسیله ، کفش و لباس مخصوص دارد .
گاهی باید هزینه پرداخت تا ورزش کرد . فعالیت بدنی را می توان هر جا و بدون هیچ وسیله ای انجام داد . جا به جا نمودن لوازم ، چوب ، کتاب ها و کودکان به عنوان فعالیت بدنی تکمیلی معادل بالا رفتن از پله ها می باشند . پیاده روی به عنوان فعالیتی که بیشتر از هم انجام می شود و بیش از همه توصیه نیز می شود کاملاً بی نیاز از این موارد است . بیشتر مناطق شهری دارای پارک ، آب نما یا پیاده روهایی ایده آل برای پیاده روی ، دویدن یا ورزش و بازی هستند . نیازی نیست برای این کارها به باشگاه ، استخر یا سایر مکان های ورزشی مراجعه کرد .
2- سرم خیلی شلوغ است . فعالیت بدنی وقت زیادی می برد .
حداقل 30دقیقه فعالیت بدنی متوسط در هر روز برای بهبود و حفظ سلامتی توصیه می شود . البته این به معنای قطع فعالیت بدنی پس از نیم ساعت نمی باشد . بیشتر فعالیت ها را می توانید با کارهای روزمره مثل محل کار ، مدرسه ، خانه یا بازی و تفریح ممزوج کنید . بیشتر فعالیت ها را می توانید با امور روزانه خود انجام دهید :10 دقیقه پیاده روی سریع،3باردر روزیا20 دقیقه درابتدای صبح و10 دقیقه در طول روز. حتی اگر مشغله شما زیاد باشد باز هم می توانید 30 دقیقه فعالیت در روز را به برنامه هایتان اضافه کنید .
3- کودکان طبیعتاً دارای تحرک بالایی هستند و به فعالیت ورزشی نیاز ندارند . نیازی به صرف وقت و انرژی برای آموختن چیزهایی در مورد فعالیت بدنی به آنها نیست . به اندازه کافی فعال هستند . مطالعات اخیر در مورد کودکان سراسر جهان نشان داده که آنها در مناطق شهری فقیر در حال غیرفعال شدنند . وقت و منابع مصروف برای آموختن ورزش به آنها قطع می شود و بازیهای کامپیوتری تلویزیون جای تفریحات فعال آنان را می گیرد . تخمین زده که در بسیاری از کشورهای چه توسعه یافته و در حال توسعه بیش از 3/2 جوانان از تحرک بدنی ناکافی برخوردارند . فعالیت بدنی ناکافی در کودکان می تواند عواقب طولانی مدتی روی سلامتی به جای بگذارد . فعالیت بدنی منظم باعث فواید جسمی ، روحی و اجتماعی بسیاری برای جوانان می شود . فعال بودن به صورت بالقوه باعث کمک به جوانان و کودکان در داشتن استخوانها ، عضلات و مفاصل سالم می شود . وزن بدن را تنظیم کرده و چربی را کاهش می دهد و عملکرد موثر قلب و شش ها را فراهم می کند . بازی ، ورزش و سایر فعالیتهای بدنی این فرصت را به جوانان می دهد که ابراز وجود کنند ، خودشان را باور کنند و موفقیت و همکاری جمعی را تجربه کنند . همچنین اینها کمک می کنند تا از اضطراب و افسردگی پیشگیری شود . انجام ورزش و فعالیت های بدنی هدایت شده و منظم می تواند پذیرش سایر رفتارهای بهداشتی نظیر پرهیز از سیگار ، الکل و مواد مخدر و رفتارهای خشن را تسریع کند . الگوهای فعالیت بدنی که در کودکی ودوران بلوغی کسب می شوند بیشتر در طول زندگی باقی می مانند و پایه ای برای زندگی فعال و سالم هستند .
روی صندلی بنشینید و ورزش کنید
شما می توانید بر روی صندلی نشسته و ورزش کنید در اینجا با این نوع ورزش آشنا می شوید.
1- یک دستتان را بالا برده و اجازه دهید دست دیگرتان به حالت کاملاًکشیده برعکس حرکت دست دیگر به سمت پایین قرار گیرد. تمام افکارتان را به کشش عضلانی که درگیر هستند متمرکز کنید. این حرکت برای کشش عضلات شانه، و قسمت فوقانی پشت و قفسه سینه بسیار مفید وموثر است.
2- در حالی که دستتان را کنار گوش قرار داده اید، در خط مستقیم روی صندلی بنشینید. برای اینکه بتوانید قسمت فوقانی کمر را تحت کشش قرار دهید، باید آرنجها را تا حد امکان به عقب کشیده و آنها را در همان حالت نگه دارید. انجام این حرکت تاثیر مفیدی روی کشش عضلات قفسه سینه و قسمت فوقانی عضلات پشت خواهد داشت.
3- روی صندلی به حالت عادی بنشینید، بطوری که گودی کمر به کاملاً به پشتی صندلی بچسبد. دستهایتان را روی عضلات فوقانی پشت به حالت ضربدر بهم نزدیک کنید و آرنج هایتان را به سمت بالا ثابت نگه دارید. این عمل موجب، نرمی و انعطاف شانه ها، و عضله سر و پشت بازو شده و کشش قفسه سینه و کمربند شانه ای را فراهم خواهد کرد.
4- بنشینید، دستهایتان را قلاب کرده و به حالت کاملاً کشیده رو به جلو از سینه دور کنید. در حالی که پا را خم می کنید ساق پایتان را بلند کرده، پنجه پا را به حالات کاملاً کشیده به سمت بیرون و داخل، دور و نزدیک کنید، این حرکت را روی هر دو پا تکرار کنید. این حرکت موجب تقویت عضلات ران شده و کشش خوب و مناسبی در عضلات فوقانی پشت و دستها ایجاد می کند.
5- روی صندلی بنشینید، دستها را روی قسمت فوقانی رانها فشار دهید تا بدین ترتیب بتوانید عضلات سه سر و عضله قسمت فوقانی پشت را تقویت کنید.
6- روی صندلی بنشینید و کف دستها را روی قسمت فوقانی رانها فشار دهید. شما می توانید بدون اینکه کف دستها را از ران جدا کنید گردنتان را به سمت راست و چپ به آرامی حرکت دهید. با انجام این حرکت می توانید عضلات سه سر و عضله قسمت فوقانی پشت و به ویژه عضلات گردن را تقویت کنید. انجام این حرکت می تواند از آرتروز گردن جلوگیری کند.
7- روی صندلی به حالت عادی بنشینید، برای اینکه فعالیت آیروبیک (هوازی) را آغاز کنید، ابتدا دست را به آرامی بالا برده و سپس این عمل را به کمک دست دیگر تکرار کنید. انجام این حرکت ساده باعث کشش عضلات دست و پهلو می شود. همچنین انجام این حرکت برای رفع خستگی ضروری است.
8- یک دست را در پهلوی سر یا کنار گوش قرار دهید و فشاری به پهلو وارد کنید. به طوری که سر به مخالفت با این حرکت برخیزد. این حرکت موجب تقویت گردن و عضلات شانه می شود. این تمرین را بطور متناوب در هر دو طرف تکرار کنید.
9- همان طوریکه روی صندلی نشسته اید، مطابق تصویر هر دو کف دستتان را به پیشانی فشار دهید.8 الی10 ثانیه مکث کنید، انجام این تمرین باعث تقویت عضلات گردن خواهد شد